MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

Tijdens al mijn verre reizen, mede als Directeur van Stichting Return to Sender, heb ik helaas veel armoede gezien. Gelukkig zijn er ook steeds meer mooie initiatieven met grootse impact op het leven van minder bedeelden. Omdat ik geloof in het concept van delen en graag een steentje wil bijdragen aan deze mooie initiatieven, doneer ik jaarlijks een deel van mijn omzet aan impactvolle projecten.

Stichting Rondom Baba (2007) werkt in Mali aan duurzame ontwikkeling van de leef- en werkomstandigheden van de extreem armen. De stichting streeft ernaar om door opleiding en werk in combinatie met gedrags- en cultuurverandering de vicieuze cirkel van de armoede te doorbreken.
Wij hebben inmiddels een bijdrage geleverd voor een opleiding voor 10 Malinese vrouwen, die aan de rand van de samenleving leven (prostitutie, terrorisme etc.). Zij kregen 3,5 maand les in oorbellen maken, sales, boekhouding etc. Deze oorbellen kunnen ze nu lokaal verkopen, waardoor ze zelfredzaam worden.
www.rondombaba.nl

Home of Hope is een kindertehuis gelegen in het midden van Sri Lanka nabij de plaats Kandy. Wat in 2001 begon als een klein tehuis voor vijf kinderen is nu uitgegroeid tot een heus kinderdorp van 12,5 hectare waar meer dan honderd kinderen van Tamil en Singalese afkomst een veilig thuis vinden. Het initiatief ontstond om te voorkomen dat kinderen als kind soldaat gerekruteerd zouden worden. Nu de oorlog voorbij is, wordt er ook opvang geboden aan kinderen die in gevangenissen hebben moeten leven en daar geconfronteerd zijn met misbruik en geweld.
Wij leveren maandelijks een bijdrage om kinderen de mogelijkheid te geven naar school te gaan.
www.homeofhope.nl

Wil je een afspraak maken of wil je meer weten over ons aanbod van coaching, trainingen of echte aandacht?

Uiteraard kun je mij ook bereiken via: 
Telefoonnummer: 06-26894255
E-mail: Info@baukjetenherkel.nl